MOod MalaS Dah DAtang!

Aduiyaaa..... kenapala mood ni selalu dtg..?
MALAS! MALAS! MALAS!
Sejak kawen ni... memang dh mula rasa malas nak update blog..lagi2
update e-novel yg selalu tertangguh tu.. ilham dh ade yg dtg tapi selalu tolak ke tepi..kesian kat ilham tu.. huhu..

INGAT! AWAK TU DAH ADE ANAK.. X LEH LA SELALU WAT MCM MASE MUDE2 DULU!...
Ahhh... asal pandai bahagi masa..mst blh buat kan..?
Tu la..betul kata orang bila status dh upgrade, life dh btukar.. suami dan anak akan jatuh di tempat pertama.. mereka ni yg selalu kt sbg isteri kena dahulukan.
Tak kira la baru penat balik keje, ambik anak dr rumah nenek sedaranya..tanya suami dulu dh mkn ke belum..klu penat sgt, mmg akan bungkus dr luar..klu stil ade tenaga lagi, masak ler.. mm.. nasib baik dpt suami yg memahami. THANKS ABANG SEBAB MEMAHAMI SAYANG!!

Sejak kena transfer ke bangi ni.. mmg aku selalu balik lambat..klu ikutkan, suami mana yg x marah bile isteri balik lewat..tapi cik abangku..x pernah nak marah..janji before nak balik ke rumah atau pergi site after working hour, kena cal bgtau dulu.. iyela..pompuan keluar malam,kan bahaya!

Kadang2 terfikir gak rasa nak berhenti keje..Ari tu aku update status kt facebook cakap nak berhenti keje, terus kecoh satu ofis. bos smpi cal..tp aku x angkat..entahla..malas rasanya. bukan bhenti sebab apa.. aku terkilan dgn dua org ceallogue aku ni.. x terfikir nk jaga kebajikan staff ke..? dh keje time org lain dpt public holiday, x kan x leh replace kot..? ni yg aku bengang sgt.. gaji x byr triple..pas tu bila mintk cuti gantikan semula cuti 2 ari tu, ckp tolak dr annual leave.. keje penat.. tp x bagi keistimewaan langsung..

2 ari lepas kes tu.. dtg jumpe bos..aku ckp ape yg aku x puas hati.iyela..ingt sng ke org melayu nk keje lama2 kat company org cina..aku dh keje lama tp setakat ke hari ni x penah aku berkira soal gaji nak naik ke atau benda lain..dan aku x mcm org lain pun yg asyik mintk naikkan gaji..bagi cuti lebih sikit kat staff lama.aku bkn jenis mulut bising.malas nk kecoh..ceallogue2 yg lain dh start pujuk supaya aku tak resign.. huhu..syg gak mereka kat aku.. (iye ke sayang??)

ahh..sekarang dh okey balik..bos pun blh bertimbang rasa.. skrg time aku masuk keje kul 10.. Alhamdulillah..dpt gak kelonggaran dr segi masa..sng nak urus anak yg semakin lasak n degil tu..

Tengok la nnt, klu ade masa aku akn masukkan e novel tu..dok peram lama2 kang, busuk la.. haha.. k la... adioss....!!

Reaksi anda : 

3 Response to "MOod MalaS Dah DAtang!"

  1. MaY_LiN Says:
    May 11, 2011 at 10:48 PM

    bukan degil..
    nakal skit..
    hihihi

  2. bidadari cinta says:
    May 12, 2011 at 11:22 AM

    hihi.. same la tu, maylin.. anak sy ade dua pusar kat kepala die..org kata kalu 2 pusar ni mmg degil plus nakal sekali.. :) :)

  3. Rina AVAIL a.k.a Cik Betty says:
    July 2, 2011 at 4:04 PM

    anak dara sy pusar 2..degil mmg betul..kita cakap A dia ckp B..semua bnda nk kena paksa..asyik nk bangkang apa kita ckp..tp org kata pusar 2 bela kambing membiak hehe

Post a Comment